image/svg+xml
image/svg+xml

Danışma Kurulu Üyesi ve Öğrenci Temsilcileri Katılımlı Bölüm Kurulu Toplantısı Yapıldı

 

Hukuk bölümü, danışma kurulu üyesi ve öğrenci temsilcisi katılımlı bölüm kurulu toplantısı yapıldı.


Bartın Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Kurulu, 02/11/2023 tarihinde saat 11:00’da bölüm başkanı Öğr. Gör. Hasan CAN’ın başkanlığında gündem maddelerini görüşmek üzere toplanarak aşağıdaki kararları almıştır.

KONU 01: Danışma kurulu üyesi ve öğrenci temsilcisi katılımlı bölüm kurulu toplantısı yapılması

 

KARAR 01: Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’nün 03.10.2023 tarih ve E-64617140-050.01.04-2300104819 sayılı “Danışma kurulu üyesi ve öğrenci temsilcisi katılımlı bölüm kurulu toplantısı yapılması” konulu yazısı gereği, 02.11.2023 tarihinde saat 11:00’de bölüm başkanı Öğr. Gör. Hasan CAN’ın akademik odasında (Yunus Emre Dersliği, Oda No: 604) aşağıdaki tabloda belirtilen katılımcıların katılımı ile bölüm kurulu toplantısı gerçekleştirilmiştir. 

 

 

Sıra No

KATILIMCILAR

1

Öğr. Gör. Hasan CAN

Bölüm başkanı

2

Öğr. Gör. Hülya ÇELİK ŞEŞEN

Bölüm öğretim elamanı

3

Öğr. Gör. Merve AKDAĞ

Bölüm öğretim elamanı

4

Öğr. Gör. Tuğçe KORKMAZ SADAK

Bölüm öğretim elamanı

5

Av. Arzu KAPTAN

Bölüm danışma kurulu üyesi

(Dış paydaş)

6

Berkay DEMİR

2. sınıf temsilcisi

(İç paydaş)

7

Fatma Nur BİLGİ

2. sınıf temsilcisi

(İç paydaş)

8

Özge ŞEN

1. sınıf temsilcisi

(İç paydaş)

9

Yusuf BERKER

1. sınıf temsilcisi

(İç paydaş)

10

Mezun öğrenci

AÇIKLAMA: Mezun öğrencilerimize ilgili toplantıya dair bilgilendirme yapılmış olup, mezun öğrenci katılımı gerçekleşmemiştir.

 

 

Bölüm kurulu toplantısında aşağıdaki hususlar görüşülmüş ve paydaşlara bilgi verilerek görüşleri alınmıştır:

 

1: 2023-2024 yılı Hukuk bölümü ders planı değişikliği (Adalet programı ders palnı ve ÇAP ders planı) hakkında bilgi verilmiştir.

 

2: 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz döneminde tanıtılan ve Meslek Yüksekokulumuz ve Bölümümüz web sayfasında yayınlanan öğrenci oryantasyon rehberi hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

 

3: Bölümümüz seçmeli ders havuzunda bulunan dersler görüşülmüş ve bölümümüz danışma kurulu üyesi Av. Arzu KAPTAN tarafından kendisince uygun görülecek bir seçmeli dersin veya zorunlu dersin ilerleyen dönemlerde açılmasına yönelik gerekli hazırlıkların yapılmasına karar verilmiştir.

 

4: Bölümümüzde eğitim-öğretim görmekte olan özel gereksinimli öğrencilerimizin (görme engeli ve fiziksel engel) dezavantaj durumlarının asgari düzeye indirilmesi kapsamında kendileri ile birebir görüşme neticesinde uyarlama dilekçeleri ile alınan talepleri görüşülmüş ve çözüm önerileri değerlendirilmiştir.

 

5: Bölümümüzün 3 +  1 eğitim modeline geçip-geçmemesi konusunda fikir alış verişi yapılmıştır.

 

6: Bölümümüz faaliyet planları doğrultusunda 11.12.2023 tarihinde saat 13:30’da Üniversitemiz ve Bartın Valiliği ortaklığında “İnsan Hakları Paneli” düzenlenmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda panel içeriği ve katılımcılara dair fikir alışverişinde bulunulmuştur. Bu kapsamda panelin “dezavantajlı gruplar” temalı olarak gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.

 

7: 1. ve 2. sınıf öğrencilerimizin eğitim-öğretim süreçleri ve üniversitemiz fiziki, sosyal olanaklarına yönelik talepleri görüşülmüştür. 

 

Danışma kurulu üyesi ve öğrenci temsilcisi katılımlı bölüm kurulu toplantımızda yukarıdaki hususlar görüşülmüş ve paydaşlara bilgi verilerek görüşleri alınmış olup,  gereğinin yapılması amacıyla Müdürlük makamına arz edilmiştir.

  • 2 Akademik Danışmanlık Toplantısı: 2. Sınıf Öğrencilerine Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programlarına Yönelik Bilgilendirme

  • 2. Akademik Danışmanlık Toplantısı: 1. Sınıf Öğrencilerine Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programlarına Yönelik Bilgilendirme

  • Bölümümüzün TÜBİTAK 2209-A Başarısı

  • 1. ve 2. Sınıf Temsilcileriyle 2023-2024 Bahar Yarıyılı 1. Toplantı Gerçekleştirildi.

  • 1. Akademik Danışmanlık Toplantısı: 1. ve 2. Sınıf Öğrencilerine Danışmanlık Faaliyetlerinin Kapsamı, Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği Konularında Bilgilendirme

  • 1 ve 2. sınıf öğrencilerimizle kahvaltı gerçekleştirildi

  • Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Bölümümüze Tanıtım Gezisi Düzenlenmiştir

  • 2. Akademik Danışmanlık Toplantısı: 2. Sınıf Öğrencilerine ÇAP/YANDAL ve Ulusal Staj Programı Konularında Bilgilendirme

  • 2. Akademik Danışmanlık Toplantısı: 1. Sınıf Öğrencilerine ÇAP/YANDAL ve Ulusal Staj Programı Konularında Bilgilendirme

  • Bartın Üniversitesinde (BARÜ) “Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla gerçekleştirilen panelde, Gazze’de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekilerek farklı bakış açılarıyla dezavantajlı gruplar ele alındı.